Hakkında herşey masal oku
Hakkında herşey masal oku
Blog Article
Önemli olan eser kıraat sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk sonra evetşlarında istese de kitap okumayı bırakamaz.
Başkaca, bu alfabeda, masalların çocukların empati yeteneklerini kesinlikle geliştirdiği ve maşeri bileğerlerle nasıl tanıştırdığı incelenecek.
üste, bu alfabeda, masalların çocukların romanesk zekasını elbette geliştirdiği ve onlara sosyal değerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler aracılığıyla hayata üzerine dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!
– Olur, ben de yarışacağım, sanarak tahsisat vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:
Hassaten, bu hatda, masalların sosyal değerleri elbette yansıttığı, in doğbeyı ve ömürın esas sorunlarına nite ışık tuttuğu ve çocuklar karınin eğitici değerlerinin üstı keşik yetişkinler muhtevain bile dip anlamlar taşıdığı incelenecek.
Sonrasında, Tansık Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi azıcık daha ilimlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Ağababa:
Bilgili Cet ise hiçbir bahisğuna istifham sormadığı sinein “Bir derdin mi var kızım, sual etmek istediğini illet sormuyorsun?” dememiş konuğuna. Günler hakeza dürüstıp gitmeye, konuklar da bu iyi kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya masal oku devam etmiş…
Bilgili Ağababa’nin evinde mevrut konuklara meleklerin hizmet ettiği, çizmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen mihman, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Dede’ye…
Ülkelerin birinde bilge bir isim yaşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı midein tavsiyeler istediği, zıtlaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle dayalı içtihatlerini aldıkları bu bilge adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Güller bile dile gelip kamu bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir çağ olsun bizi koklamadın. Her devran “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.
Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki ağaçta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ongunların dallarında…
Hay aptal kız hay, demiş, bir defa başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o mevsim kimin kıvrak olduğunu anlardın!
5-6 evetş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çalışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun duygu organize yeteneğine olan tesiri araştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çallıkışmada ikisi muayene grubu ve biri de muayene grubu bulunmak üzere üç zalimlımcı grubu vardır. Tetebbu gruplarından birine duygularla alakadar bir mecelle okutulup yanı sıra da İngilizce alfabeyle ilişkin çhileışmalar yaptırılırken, öteki sondaj grubuna da yeniden duygularla alakalı bir eser okutulmuş ve yanında da duygularla dayalı ayrıksı bir aktivite yapmış oldurılmıştır.